неделя, 10 август 2014 г.

Миролюба Бенатова за испанския "Слънчев" бряг (ВИДЕО)

"България не е открила топлата вода за алкохолния туризъм", заяви в "Здравей, България" журналистът Миролюба Бенатова, която засне филм за младежкия алкохолен туризъм в Испания.

Мястото е Йорет де мар, където през 2011 г. след сблъсъци между италиански и френски туристи пред дискотека напрежението ескалира до масови сбивания и чупене на витрини в града. Туристите нападат полицията, а тя отвръща на ударите с гумени куршуми. След този случай влизат други правила – от 2012 г. полицаи патрулират денонощно, забранено е да се пие по улицата, да се уринира на публични места.

„Било е Содом и Гомор. Това, което ние видяхме е, пионерски туризъм. На главната улица, където се намират дискотеките, през 50 метра има полицаи”, обясни за „Здравей, България” журналистът Миролюба Бенатова за градчето Йорет де мар. По думите й след убийството на британско момче властите искат да променят имиджа на мястото и да го превърнат в място за семеен туризъм.

Идеята за филма й дал колега журналист Пиер Петров, който живял в Испания. Той й посочил място, популярно с младежкия си алкохолен туризъм, в което през 2011 г. стават ексцесии – при сбивания между пияни туристи се стига до крайности, включително убийства и нападения над полицията.


Повече по темата гледайте във видеото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар