неделя, 4 юни 2017 г.

Продължава разчистването на северния плаж в Слънчев бряг


Продължава разчистването на северния плаж в Слънчев брягродължава почистването на морски плаж "Слънчев бряг - север", като се премахват бетонови фундаменти, съобщиха от Министерството на туризма.
Освен, че пречат на плажуващите посетители, незаконно поставените съоръжения са пречка за нормалното извършване на санитарно-хигиенните дейности на ивицата, е установила при проверката си на място министърът на туризма Николина Ангелкова. "Летният сезон вече започна, но съм сигурна, че всички ще проявим търпение, защото новият наемател на "Слънчев бряг - север" полага максимум усилия морският плаж да бъде гостоприемен, чист и туристите да се чувстват наистина добре", подчерта Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра си.


Тя съобщи, че премахнатите незаконно поставени преместваеми обекти на този плаж вече надхвърлят 1 600 кв. м. От министерството припомнят, че морският плаж бе предаден на новия наемател на 5 май 2017 г. поради ненавременно предприети действия. "Въпреки кратките срокове, в които наемателят започна да събаря и да демонтира незаконни заведения и други преместваеми обекти, плажът вече е подготвен за посетители", посочи още Ангелкова. През този летен сезон цените на плажните принадлежности на "Слънчев бряг - север" са с 2 лева по-ниски - 8 лева за чадър и 8 лева за шезлонг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар