четвъртък, 24 юли 2014 г.

Слънчев бряг е най-евтиното място за почивка в Европа

Добавете надпис
Слънчев бряг и Коста дел Сол са най-евтините туристически дестинации в Европейския съюз. Там туристите могат да получат повече неща за парите си, показва изследване на британския сайт Post Office.

В своето изследване сайтът посочва, че семействата могат да получат повече храна, напитки и плажно оборудване за по-малко пари на плажовете в Испания и България, отколкото навсякъде другаде в Европа. Тези две дестинации са с до 31% по-евтини благодарение на стабилния паунд.

Най-скъпите места за ваканция остават Италия и Франция. Тук неща като кофи и лопатки за пясък, слънцезащитен крем и препарат против ухапвания от насекоми могат да бъдат с до 80% по-скъпи в едни курорти в сравнение с други. На някои места се отбелязва спад на цената на храната с 46%. Соренто в Италия и хърватският курорт Пореч са местата, където вечерята значително е поевтиняла през последните 12 месеца.

В изследването на Post Office са включени 15 артикула, типични за ваканциите, и 13 популярни европейски курорти, както и курорти в американските щати Орландо и Флорида. В артикулите са включени 3-степенно семейно меню, неща за плажа и алкохолни и безалкохолни напитки.

Най-изгодният курорт е Слънчев бряг в България, където тези неща струват само 66 паунда. На второ място е Коста дел Сол в Испания, където за изброените неща се заплаща 80 евро. На трето място е гръцкият остров Крит с 87 паунда.

Въпреки спада в цената на храната, Соренто остава един от най-скъпите курорти. Тук почивката струва 143 паунда. Само Ница във Франция е по-скъпа, със 148 паунда.

Кофичка и лопатка за пясък в Крит струват само 1,63 паунда, но в Ница те са 8,17 паунда. Порция чипс струва 64 пенса, а в Ница е 3,27 паунда.

"Разходите за храна оказват вероятно най-голямо значение върху семейния бюджет. Разликата в цените в популярните дестинации е много по-голяма, отколкото очаквате. Затова хората, които все още не са направили своята резервация, трябва да се потрудят малко и да разберат къде храната за семейството ще струва най-малко", казва Андрю Браун от отдел Travel Money в Post Office.

БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар