четвъртък, 24 юли 2014 г.

Спасяват с хеликоптер удавници на Слънчев бряг

Спасяват с хеликоптер удавници на "Какао Бийч" в Слънчев бряг. За щастие това не е реален инцидент, а демонстрация на действия за готовността на БЧК и неговите партньори от Сдружение "Клуб Активна сигурност" за оказване на помощ при екстремни ситуации. "Спасителната акция" ще се проведе на 25 юли в 10 ч. и е част от проект "Активна грижа", който цели да подпомагне дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел.

"Ще бъдат демонстрирани уменията за спасяване на давещи се чрез екипите на БЧК по водно спасяване, с участието на хеликоптер предоставен от партньорите на "Активна грижа" – "Хели Ер", както и с линейки на "ЕНА първа помощ", съобщават организаторите.

Ръководството на Българския Червен кръст, начело с председателя Христо Григоров и генералния директор доц. д-р Красимир Гигов ще вземат участие и в церемонията по повод 2-годишнината от атентата на летище "Сарафово", съобщиха от пресцентъра на БЧК.

"Не трябва да се забравя фактът, че структурите на Българския Червен кръст бяха от първите, които заедно с държавните институции на мястото на трагедията помагаха на пострадалите. БЧК–Бургас в първия час след атентата сформира екип от служители и доброволци на местната организация и доброволния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи. Двата екипа са работили непрекъсното както на летището, така и в болницата в Бургас.

На израелските граждани и на над 200 пострадали, които са се намирали на летище Сарафово се е осигурявала непрекъснато психо-социална подкрепа и медицински грижи. Доброволци и служители от областните организации на БЧК в Бургас, Ямбол и Варна посрещат и осигуряват логистична подкрепа на представители на Червения Давидов щит на Израел, на МВнР, на медиите, парамедиците и на други специалисти, пристигнали за оказване на помощ на пострадалите. Съдействие е оказано и за придвижването им до болницата в Бургас", се казва още в съобщението на БЧК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар