събота, 1 април 2017 г.

Пристигнаха първите туристи по морето


Сезонът по българското Черноморие започна с пристигането на първите 167 туристи на летище Бургас. Те са от Израел и ще почиват в Слънчев бряг. Така на практика, с ден по-рано  от миналата година, започват да пристигат чуждите туристи.


За да бъде гарантирано спокойствието на пристигащите, тази година на летището в Бургас са въведени допълнителни мерки за сигурност. Специални са за гражданите от Израел. Една от мерките е проверка на автомобили за взривни вещества, която се извършва още на входа на аерогарата.

В зоната за пристигащи израелците бяха изненадани с народни танци и питка. Всеки един от туристите получи и по едно лале. В статиите си в хотела те завариха по едно специално приветствено писмо от министъра на туризма Стела Балтова. „Приветствам Ви с Добре дошли в страната на траките и розите, на уникалните природни пейзажи и прекрасните плажове. Сигурна съм, че тези от Вас, които идват за първи път в България ще бъдат очаровани от красотата й, но също изненадани от нейните богатства. Морските ни курорти предлагат не само море и пясък. 

По тези места може да се възползвате от безбройните възможности за културно-исторически туризъм, балнео и СПА процедури или просто да се насладите на разходка сред природата. Гурме туризмът е още една опция, която не бива да пропускате. Насладете се на прекрасните и традиционни ястия от българската кухня, опитайте качественото българско вино и сигурна съм, няма да съжалявате. 

Надявам се, че гостоприемството ни е един от факторите, повлиял на решението Ви да изберете България за своята почивка. Ние обичаме да посрещаме гости и вярвам, че ще съумеем да Ви покажем най-доброто от себе си и от нашата страна“, пише в приветственото си писмо министър Балтова до туристите.

Израелските граждани освен за хазартен туризъм, идват да посетят още културно-исторически обекти във вътрешността на страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар